blog stats
Home | Visie | Projecten | Actueel | Contact

De actualiteit van Gefaciliteerd

Via deze pagina Gefaciliteerd houdt Gefaciliteerd u op de hoogte van actuele zaken. Dit kan zowel nieuws zijn vanuit Gefaciliteerd als uit het facilitaire vakgebied in het algemeen.

Actueel maart 2012
De opdracht bij PostNL/TNTPost zou 3 tot 4 maanden duren, maar Karin Geels zit nog steeds als interim Facility Manager op het Sorteercentrum in Rotterdam. Een bewogen jaar: stakingen, naamawijziging van bedrijf en afdeling en inmiddels in PostNL begonnen aan het sluiten van de bestellocaties in het kader van de 'nieuwe weg van de brief'. Over twee weken opent het eerste CVL (centrale voorbereidingslocatie). Ook op het sorteercentrum staan diverse verbouwingen gepland. En als deze hele operatie achter de rug is, zal ook in de facilitaire organisatie het mes worden gezet.
Het 2012 begon natuurlijk zoals gewend met het beurs FAcilitair in de Brabanthallen ook dit jaar veel commega's gesproken, bijgekletst en nieuw
tjes gezien. Heeft u de stand van FM2Share gezien? Hier werden de krachten van vele zelfstandingen gebundeld.
In het nieuwe jaar ondersteunt Gefaciliteerd de Stichting Corsowagen Passewaaij. Na diverse successen bij de fruitmozaieken zal de nieuwbouwwijk Passewaaij dit jaar voor het eerst acte de presence geven tijdens het Fruitsorso op de tweede zaterdag van september.
Meer informatie:
PostNL: nieuwe weg van de brief
FM2Share
Stichting Corsowagen Passewaaij

Actueel december 2010
Karin Geels is weer terug bij TNT Post. Na ondersteuning van het beveiligingsprolect in Zwolle begin 2009 vervangt zij nu tijdelijk een facility manager op het Sorteercentrum in Rotterdam. Een pittige klus tijdens de drukste periode van het jaar voor TNT, de 'KNJ' (Kerst en NieuwJaar). Deze keer is de periode extra druk vanwege de stakingen bij TNT en het winterse weer. Over en
kele weken gaat het tweede deel van de opdracht in. De vaste facility manager van het sorteercentrum is dan weer terug en dan zal Karin de taken overnemen van een facility manager die diverse kleine locaties beheert. Ook deze keer is de opdracht verkregen via Hospitality Interim.
Traditiegetrouw heeft Gefaciliteerd ook dit jaar weer en aantal goede doelen gesteund. Dit jaar viel de keus op Stichting Edukans, Stichting vlinders en ook de actie van 3FM/Serious Request kon op een bijdrage rekenen.
Bij deze ook al een blik vooruit: op donderdag 20 januari zal Karin in de ochtend de stand van FMN (hal 5, stand 5.015) bemensen tijdens Facilitair 2011, samen met enkele andere leden en medewerkers van het verenigingsbureau, wie weet tot zien aldaar.
Fijne Kerst en een mooi en succesvol 2011 voor iedereen!

Meer informatie:
TNTPost
Hospitality Interim
Stichting Edukans
Stichting Vlinders
Serious Request
FMN

Actueel oktober 2010
Na de verhuizing bij Dunavie in Katwijk (zie Actueel juni 2010) heeft Gefaciliteerd onlangs nog een Woningstichting mogen verhuizen. Deze tweede verhuizing betrof drie afdelingen van HaagWonen en een onderdeel van Kristal. ook deze verhuizing werd uitgevoerd in samenwerking met Modus.
Ook was het in oktober tijd voor een feestje, Facility Management
Nederland bestaat alweer 15 jaar. Dit werd met een heus gala gevierd in de Orangerie in Den Bosch. Tijdens dit gala werd ook de FMN Award 2010, voor de facilitaire organisatie van 2010 bekendgemaakt: Spaces in Amsterdam. De FMN Award is een prijs voor een organisatie die een vernieuwend initiatief of concept op het gebied van facility management heeft ontwikkeld of in gebruik heeft genomen in het jaar 2010. Belangrijk criterium is dat het concept op enigerlei wijze bijdraagt aan een duurzame werk-, zorg- of leefomgeving.
Meer informatie:
HaagWonen
Kristal
FMN
Orangerie
Spaces


Actueel juli 2010
Begin deze maand heeft Karin Geels als verhuiscoordinator de woningcorporatie Dunavie in Katwijk (Zh) ondersteund. Dunavie is ontstaan uit twee Katwijkse woninbouwvereinigingen: KBV en SpiritWonen. In het fusieproces is gekozen voor nieuwe huisvesting. De front-office is sinds begin juli gehuisvest op een nieuwe locatie. Het oude kantoor van KBV wordt verbouwd tot back-office locatie. Deze opdracht wordt uitgevoerd samen met Modus uit Papendrecht, waarbij Modus de bouwkundige ondersteuning voor haar rekening neemt. In de eerste fase zijn 50 personen verhuisd, in de tweede en derde fase zijn er nog twee interne verhuizingen van ca. 20 en 30 personen.
Binnenkort wordt ook de samenwerking met Vgib uit Ochten nieuw leven ingeblazen. Deze organisatie richt zich in de breedste zin van het woord op het ondersteunen van organisaties op het gebied van gebouwenbeheer en huisvesting.
Als lid van Facility Management Nederland heeft Karin Geels aansluiting gezocht bij de groep van de Young Facility Professionals binnen de vakvereniging. Op 19 augustus 2010 zal een eerste bijeenkomst georganiseerd worden in de vorm van een ontbijtsessie.
Meer informatie:
Dunavie
Vgib
FMN
Young Facility Professionals

Laatst bijgewerkt 4 maart 2012


Actueel april 2010
De interim-vervanging van een facilitair coördinator bij Zorgcentra de Ronde Venen is bijna afgerond. De afgelopen is naast de vervaning van de coördinator ook een bijdrage geleverd aan de plannen voor de nieuwbouw van een van de locaties. De nieuwbouw zal worden vormgegeven volgens de ideeen van het 'kleinschalig wonen'. Hiervoor is onder meer een seminar van Miele bezocht. Natuurlijk met een hoog gehalte aan promotie voor de stoomovens van Miele (inclusief proeven; zeker een aanrader voor iedereen -particulier en zakelijk-), maar daarnaast ook veel informatie over facilitaire ondersteuning binnen deze nieuwe zorg/woonvorm.
Samen met adviseurs van Modus uit Papandrecht wordt op dit moment gewerkt aan een huisvestingsadvies voor een hoofdkantoor van een jeugdzorgorganisatie. De grote vraag is wel of niet flexwerken?
Tussen de opdrachten door, houdt Gefaciliteerd zich ook bezig met sociale netwerken op internet. Natuurlijk is er een LinkedIn-profiel, maar sinds eind 2009 is er ook een Twitteraccount, zie onderstaande links. Daarnaast bezoekt Karin Gees ook regelmatig 'Open Coffee'-bijeenkomsten. Deze via internet georganiseerde bijeenkomsten zorgen ervoor dat ondernemers in een ongedwongen sfeer met elkaar in contact kunnen komen zonder presentaties, badges of andere verplichtingen. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die (meer/anders) wil netwerken.
Meer informatie:
Miele
Flexwerken
LinkedIn
Twitter
Open Coffee Nederland
Open Coffee Betuwe

Actueel december 2009
Gefaciliteerd is al helemaal in feeststemming. Binnenkort gaan de Kerstkaarten op de post en bij deze voor alle lezers van deze pagina ook de beste wensen voor de feestdagen en 2010. Net als vorig jaar heeft Gefaciliteerd ook dit Kerstseizoen een goed doel ter ondersteuning uitgezocht. Dit jaar is dit de Stichting Happy Gunjur uit Vianen. Deze stichting heeft zich tot doel gesteld om te zorgen voor onderwijs voor de kinderen van het dorp Gunjur in Gambia.
Daarnaast heeft Gefaciliteerd geld beschikbaar gesteld aan KIVA. Deze organisatie koppelt personen aan elkaar: iemand die geld leent, en een persoon in een ontwikkelingsland die met dit microkrediet een eigen onderneming kan starten of uitbereiden.
Zakelijk sluit Gefaciliteerd het jaar af met een opdracht in de zorg. Karin Geels ondersteunt tijdelijk de facility manager van Zorgcentra de Ronde Venen. Dit is een stichting waaronder drie verzorgingshuizen vallen. Twee in Mijdrecht en een huis in Vinkeveen. Door ziekte van coördinatoren en tegelijkertijd de invoering van een nieuw voedingsconcept heeft de orgnisatie behoefte aan wat extra ondersteuning.
Meer informatie:
Stichting Happy Gunjur
KIVA
Stichting Zorgcentra de Ronde Venen

Actueel september 2009

Sinds begin augustus ondersteunt Gefaciliteerd de Gemeente Best. Sinds 2008 heeft de Gemeente Best een apart loket voor de burgers inzake wonen, zorg en welzijn: 'Bestwijzer'. Voor deze lokatie is Karin Geels Facility Manager a.i. en zet ze de facilitaire zaken binnen Bestwijzer weer in het juiste spoor. Tegelijkertijd wordt er een onderzoek uitgevoerd door Hospitality Consultants, waarin de vraag beantwoord wordt hoe het beheer van bestwijzer het beste opgezet kan worden.
Meer informatie:
Gemeente Best
Bestwijzer
Hospitality Consultants

Actueel juni 2009
Dit jaar worden de zomermaanden nuttig besteed. Karin Geels heeft onlangs de PRINCE2-FOUNDATION training gevolgd, en deze succesvol afgerond.Per heden is Karin Geels/Gefaciliteerd ´PRINCE2-gecertificeerd´. PRINCE2 is een zeer bekende en prtactische tool om projecten tot een geod einde te brengen. Een waardevolle aanvulling op de kennis van Gefaciliteerd.
Ook is er een samenwerking opgestart met Fmission uit Delft. Fmission is een landelijk adviesbureau dat zich specifiek richt op FMIS: Facilitair Management Informatie Systemen. Gefaciliteerd zal voor deze organisatie een Tiels ´steunpunt´vormen. De eerder opgedane kennis op het gebied van FMIS is inmiddels aangevuld met de laatste nieuwigheden.

Meer informatie:
Prince2
Fmission

Actueel maart 2009

Bij Gefaciliteerd lopen de zaken goed. Sinds begin dit jaar wordt een beveiligingsproject bij de Koninklijke TNT Post NV ondersteund. Op het sorteercentrum in Zwolle wordt gewerkt aan een hoger veiligheidsniveau, als pilot voor de andere sorteercentra in Nederland. Deze opdracht wordt uitgevoerd via HospitalityInterim, een bekend advies- en consultancybureau uit Amersfoort.
Doo de vele kilometers die dit project met zich mee brengt, is ook gekeken naar een nieuw vervoermiddel. Sinds enkele weken wordt er nu gereden in een Toyota iQ. Een nieuw autotype, nog steeds klein en NOG zuiniger. Deze zuinigheid wordt ook door de overheid beloond: geen BPM en korting op de motorrijtuigenbelasting (nu nog € 40,- per jaar, per 1/1/2010 vervalt deze zelfs geheel).
In februari is Karin Geels geintervieuwd voor een artikel in het 'Ondernemersbelang' regio Rivienrenland.Via het Ribizz zijn de contacten met het 'Ondernemersbelang' ontstaan. Ribizz is de vereniging van jonge ondernemers in het Rivierenland, een club met jonge ondernemers. Maandelijks organiseren zij een bijeenkomst met een interessante spreker, gevolgd door een gezellgie netwerkborrel. Dit jaar bestaat Ribizz 10 jaar, en zijn er een aantal bijzondere evenementen. Bent u ondernemer met een jong bedrijf in de regio Rivierenland? Kijk op de website van Ribizz.
Meer informatie:
TNT Post
Hospitality Interim
Toyota iQ
Ondernemersbelang Rivierenland
Ribizz

Gefaciliteerd | Zonnedauw 63 | 4007 VC Tiel | t: 0344 627462 | e: info@gefaciliteerd.nl